De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Foto toont Nexus 9-tablet van HTC’

Gijs Ettes
6 oktober 2014, 12:28
1 min leestijd
‘Foto toont Nexus 9-tablet van HTC’
Nexus 9 foto

Op Twitter is de eerste vermeende Nexus 9 foto opgedoken. Hierop is de achterzijde van de HTC-tablet te zien met een camera, flitser en de logo’s van HTC en Nexus. Het kiekje is in handen gekomen van twitteraar @Upleaks die regelmatig  foto’s van onaangekondigde smartphones en tablets publiceert. Of de Nexus 9 foto legitiem is, valt echter nog niet te zeggen.

Wel lijkt het erop dat de tablet van HTC een achterzijde van kunststof krijgt die is te vergelijken met de achterkant van de Nexus 5. Het toestel zou de codenaam T1 dragen en voorzien zijn van een 8,9 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De verwachting is de de Nexus 9 medio deze maand wordt onthuld, gelijktijdig met de Nexus 6.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Nexus 9 en Nexus 6

Nexus 6

De Nexus 9 wordt de eerste tablet van HTC sinds de geflopte Flyer uit 2011. Het apparaat beschikt naar verluidt over een 64-bits Tegra K1-processor uit de stal van NVIDIA,  2GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB aan opslagruimte.

De Nexus  6  krijgt naar verwachting een 5,9 inch-scherm, een Snapdragon 805-chip, 13 megapixel-camera en Android L. Verder ligt het in de lijn der verwachting dat het apparaat beschikt over 3GB aan werkgeheugen en een 13 megapixel-camera. Het uiterlijk doet denken aan de nieuwe Moto X, waarbij de Nexus-smartphone ook over een aluminium behuizing beschikt. De achterkant blijft wel gewoon van kunststof, waardoor alleen de rand van aluminium is gemaakt.

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu