De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘De Nexus 9 bestaat en verschijnt spoedig’

Gijs Ettes
22 september 2014, 9:51
1 min leestijd
‘De Nexus 9 bestaat en verschijnt spoedig’
Nexus 9 officieel

De afgelopen weken zijn er de nodige geruchten omtrent de Nexus 9, de nieuwe 9 inch Google-tablet die door HTC wordt gemaakt, de revue gepasseerd. De gezaghebbende krant The Wallstreet Journal meldt nu wat we eigenlijk al wisten: de Nexus 9 is officieel en wordt de eerste tablet die HTC sinds 2011 heeft gemaakt. Bovendien is de 9 inch-tablet het eerste Nexus-apparaat uit de stal van HTC sinds de release van Nexus One in 2010.

Volgens bronnen betrokken  bij de ontwikkeling van de Nexus 9 zijn de afgelopen maanden de nodige technici van HTC naar het Googleplex in Mountain View afgereisd om aan de nieuwe tablet te werken. Zijn voorgangers, de Nexus 10 en Nexus 7, werden respectievelijk door Samsung en Asus gemaakt. Google vindt het echter prettig om regelmatig nieuwe samenwerkingen op te zetten, om zo alle partners tevreden te houden en monopolieposities te voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel HTC niet de Nexus 9 officieel heeft aangekondigd, zijn er sterke vermoedens dat het apparaat op korte termijn verschijnt. De laatste berichten wijzen op een release in de tweede week van oktober. Het apparaat beschikt naar verluidt over een 64-bits Tegra K1-processor uit de stal van NVIDIA. Verder zou de tablet voorzien zijn van  een 8,9 of 9 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, 2GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB aan opslagruimte. Waarschijnlijk wordt de Nexus 9 gelijktijdig met Android L gelanceerd.

Lees meer over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu