Bevestigd: HTC stopt productie van Nexus 9

Wouter Nijsen
26 mei 2016, 11:13
1 min leestijd
Bevestigd: HTC stopt productie van Nexus 9

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: HTC is gestopt met de productie van de Nexus 9. De tablet werd een maand geleden al uit de Google Store.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 9 productie gestopt

De Nexus 9 wordt niet meer geproduceerd, zo bevestigt een woordvoerder van HTC aan CNET. Eind april werd de tablet al uit de Google Store gehaald, waardoor hij  alleen nog bij andere webshops te koop was. In Nederland is de Nexus 9 nog moeilijk verkrijgbaar, al kun je de tablet wel via diverse websites  tweedehands op de kop tikken.

Het stopzetten van de productie heeft waarschijnlijk te maken met dat de Nexus 9 te weinig werd verkocht. Het apparaat is  bovendien  nooit het succes geworden waar HTC en Google op gehoopt hadden, vooral omdat dat het de opvolger van de populaire Nexus 7 (2013) was.

De hogere prijs, matige accuduur en tegenvallende presentaties hebben de Nexus 9 de das om gedaan. De tablet heeft een Tegra X1-chip met 3GB RAM en 32GB of 64GB aan opslagruimte. Ook is de Nexus 9 voorzien van een 8,9 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels) en Android 6.0 (Marshmallow). Gebruikers kunnen nog wel Android N op de tablet  installeren.

Naar verluidt gaat Google dit jaar opnieuw een samenwerking met HTC aan om de nieuwe Nexus-smartphones te ontwikkelen. Er is nog weinig bekend over de toestellen, maar het uit wel aannemelijk dat ze standaard op Android N draaien en de nieuwste hardware hebben.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu