De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De Nexus 9 is vrijwel onmogelijk zelf te repareren

Gijs Ettes
4 november 2014, 17:11
1 min leestijd
De Nexus 9 is vrijwel onmogelijk zelf te repareren
Nexus 9 repareren

De Nexus 9 repareren is een behoorlijk lastige klus, zo blijkt uit een rapport van de site iFixit, die vaker smartphones en tablets uit elkaar schroeft om dit te testen. Hoewel de achterklep van de nieuwe Nexus-tablet gemakkelijk is te verwijderen, zitten de componenten zo dicht op elkaar dat ze nauwelijks zijn te bereiken zonder ze te beschadigen. Te veel druk op de componenten zorgt ervoor dat connectors losgaan of hardware kapot gaat.

Ook het lcd-scherm van de Nexus 9 is moeilijk te verwijderen door de sterke lijm waarmee het is vastgeplakt. iFixit geeft de tablet een repareerbaarheidscore van een 3, waarmee het een van de moeilijkst te repareren Android-tablets is. Gelukkig krijg je wel twee jaar garantie bij de Nexus 9, mocht er iets misgaan met het apparaat.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Nexus 9

Nexus 9 repareren

De Nexus 9 is Googles eerste tablet die in samenwerking met HTC is gemaakt. het apparaat is voorzien van een 9 inch-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, 64-bits Tegra K1 dualcore-processor uit de stal van NVIDIA, alsmede 2GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB aan opslagruimte. De rand is gemaakt van aluminium en de voorzijde beschikt over stereospeakers waar andere HTC-smartphones ook van zijn voorzien. Net als de Nexus 6 draait de tablet standaard op de nieuwste versie van Android: Lollipop.

Via onderstaande aanbieders kun je de Nexus 9 bestellen, al is de tablet momenteel moeilijk verkrijgbaar. Mogelijk komt hier op korte termijn verandering in.

Coolblue

MediaMarkt

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu