De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Nexus 9 niet meer verkrijgbaar in Google Store

Wouter Nijsen
28 april 2016, 11:26
1 min leestijd
Nexus 9 niet meer verkrijgbaar in Google Store

Google heeft de Nexus 9 stilletjes uit de Google Store gehaald. Het lijkt erop dat we definitief afscheid kunnen nemen van de tablet, die nooit echt een succes werd.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 9 uit Google Store

Wanneer je naar de oorspronkelijke pagina van de Nexus 9 gaat, word je omgeleid naar de algemene Tablets-sectie van de Google Store. Hier vind je alleen nog de Pixel C, de tablet die eind vorig jaar verscheen. Er zijn nog wel enkele webshops die de Nexus 9 aanbieden, al kun je de tablet natuurlijk ook ergens tweedehands op de kop tikken.

Nexus 9 repareren

De Nexus 9 werd in 2014 uitgebracht en was de opvolger van de populaire Nexus 7 (2013). Helaas werd  de tablet, die door HTC is ontwikkeld, nooit het succes waarop Google had gehoopt. Dit had mede te maken met de goedkope plastic behuizing, matige accuduur en de tegenvallende prestaties. En dat terwijl de Nexus 9 op papier over prima specificaties beschikt.

Zo wordt het apparaat aangedreven door een Tegra X1-chip van Nvidia met 3GB RAM en 32GB of 64GB aan opslagruimte. Het scherm meet 8,9  inch en heeft een resolutie van 2560 bij 1800 pixels. De Nexus 9 draait tegenwoordig op Android 6.0 (Marshmallow) en kan ook gebruikt worden om de testversie van Android N op te installeren.

De Nexus 9 is het laatste Nexus-apparaat dat door HTC is gemaakt, al komt hier mogelijk binnenkort verandering in. Volgens de laatste geruchten werkt het bedrijf aan twee Nexus-smartphones, die waarschijnlijk later dit jaar worden aangekondigd. Veel is nog niet bekend, wel draaien de toestellen standaard op Android N en hebben ze ondersteuning voor een 3D Touch-achtige functie.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu