Nexus 9 krijgt update, maar niet naar Android 5.1.1

Redactie
6 mei 2015, 7:41
1 min leestijd
Nexus 9 krijgt update, maar niet naar Android 5.1.1

De Nexus 9, de meest recente Nexus-tablet die door HTC werd ontwikkeld, heeft een update gekregen. Niet zoals veel andere Nexus-toestellen naar Android 5.1.1, maar slechts naar Android 5.0.2.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Nexus 9-update

nexus 9-update

De Nexus 9-update weegt 23,3MB en brengt relatief  weinig verbeteringen met zich mee. Er worden enkel wat bugs gerepareerd en de stabiliteit na het installeren van de update moet beter zijn. De Nexus 9 moet ‘zo spoedig mogelijk’ Android 5.1.1 krijgen, en de over-the-air-update is in ieder geval een goed teken dat Google en HTC moeite doen om de tablet van updates te voorzien. Andere Google-apparaten zoals de Nexus 7 en Nexus Player  (zie ook onze recente Nexus Player review) zijn echter al langer voorzien van de laatste Android-versie.

De Nexus 9 werd in oktober vorig jaar uitgebracht en is de eerste Google-tablet die in samenwerking met HTC is gemaakt. Het apparaat beschikt over een 9 inch-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels en wordt aangedreven door een 64-bits Tegra K1 dualcore-processor uit de stal van NVIDIA. Verder is er 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagruimte en een tweetal camera’s met 8 en 1,6 megapixels aan boord. De tablet meet 228 bij 153 bij 7,95 millimeter en is daarmee gemakkelijk te hanteren. Wel is het gewicht met 425 gram aan de hoge kant.

De accu van de Nexus 9 heeft een capaciteit van 6700 mAh. Dankzij een speciale oplaadtechnologie kun je deze zeer snel opladen; zo heb je na vijftien minuten alweer genoeg power om zes uur vooruit te kunnen. Tot slot is er een speciale case verkrijgbaar met  een extern toetsenbord. Met de case tover je de tablet om  tot een klein notebook.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu