Google brengt maandelijkse beveiligingsupdate uit voor Nexus-toestellen

Wouter Nijsen
8 maart 2016, 10:33
1 min leestijd
Google brengt maandelijkse beveiligingsupdate uit voor Nexus-toestellen

Aan het begin van elke maand brengt Google een beveiligingsupdate uit voor Nexus-toestellen. De update van maart is nu als factory image te downloaden voor verschillende apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate van maart

Met de update worden in totaal zestien problemen verholpen, waarvan er volgens Google acht kritiek zijn. Het gaat vooral om kwetsbaarheden die via de mediaserver, bluetooth- of wifi-verbinding kunnen ontstaan. De update verhelpt ook wat kleinere problemen waar je als gebruiker weinig van zult merken. Gebruikers van de Nexus 5X, Nexus 5, Nexus 6P, Nexus 6, Nexus 9, Nexus 7, Nexus 10, Google Pixel C en Nexus Player kunnen de update nu downloaden. Op deze pagina vind je de factory images voor de toestellen. Voor instructies kun je terecht in ons artikel waarin we laten zien  hoe je een factory image op je Nexus-toestel installeert.

De beveiligingsupdate zit verwerkt in een nieuwe versie van Android 6.0.1 (Marshmallow) en wordt de komende dagen hoogstwaarschijnlijk ook over-the-air uitgerold. Check dus regelmatig de instellingen je Nexus-toestel om te kijken of de update al voor jou beschikbaar is.

Steeds meer toestellen worden van Android 6.0 (Marshmallow) voorzien. Zo zou gisteren  de update voor Xperia Z5-toestellen zijn gestart  en  werden de Galaxy S6 en S6 Edge onlangs van Marshmallow voorzien. Wil je weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt, raadpleeg dan  ons  Android 6.0 update-overzicht.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu