Google fixt beveiligingslek Nexus-toestellen met patch

Redactie
3 november 2015, 9:21
1 min leestijd
Google fixt beveiligingslek Nexus-toestellen met patch

Gisteravond is een nieuwe Nexus beveiligingspatch verschenen. Met de patch worden zeven zwakke plekken in de beveiliging van de Nexus-toestellen aangepakt.

Lees verder na de advertentie.

De update is onderdeel van Googles zogenaamde Android Security Bulletin Monthly Release programma. Iedere maand brengt het bedrijf een nieuwe beveiligingsupdate uit die zwakke plekken in de software van de Nexus-toestellen moet aanpakken. De laatste beveiligingspatch met fixes voor zeven zwakke plekken geldt voor de Nexus-telefoons met Android 5.1.1 of 6.0, waaronder dus ook de nieuwe Nexus 5X en  6P.

Zwakke plekken

Nexus beveiligingspatch

Google zegt zijn samenwerkingspartners op of voor 5 oktober te hebben ingelicht over de zeven zwakke plekken in de beveiliging van de vorige update. Eén van deze lekken zorgt  er onder meer voor dat derden van een afstand malafide codes op een Nexus-toestel kunnen zetten, via het gebruik van de e-mail, het web en MMS. Voor zover bekend bij Google heeft niemand daadwerkelijk misbruik gemaakt van de zwakke plekken.

Gebruikers krijgen de Nexus beveiligingspatch in de komende 48 uur aangeboden via de lucht en hoeven hier dus zelf niets voor te doen. Google heeft wel de factory images gepubliceerd voor ontwikkelaars, mocht je geen zin hebben om te wachten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu