Beveiligingsupdate april nu verkrijgbaar voor Nexus-toestellen

Erwin Vogelaar
4 april 2016, 21:15
1 min leestijd
Beveiligingsupdate april nu verkrijgbaar voor Nexus-toestellen

Aan het begin van elke maand brengt Google een beveiligingsupdate uit voor Nexus-toestellen. De update van april verhelpt bijna dertig problemen en is nu te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate april

Het is weer tijd voor de maandelijkse beveiligingsupdate voor de verschillende Nexus-toestellen. In de update voor april worden maar liefst 29 problemen verholpen, waarvan er volgens Google acht kritiek zijn. Het gaat hier voornamelijk om problemen waar gebruikers nog niet mee te maken hebben gehad, maar die in de toekomst mogelijk problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld een kwetsbaarheid tijdens het verwerken van mediabestanden in een e-mail, webpagina of MMS. Ook blijkt er een manier te zijn om de ‘Factory Reset Protection’ te ontwijken, maar dat heeft Google nu verholpen.

beveiligingsupdate april

Gebruikers van de Nexus 5X, Nexus 5, Nexus 6P, Nexus 6, Nexus 9, Nexus 7, Nexus 10, Google Pixel C en Nexus Player kunnen de update downloaden. Op deze website vind je de factory images voor de verschillende toestellen. Als je wil weten hoe je deze moet installeren, kun je ons artikel lezen waarin we uitleggen hoe je een factory image op je Nexus-toestel installeert. De update wordt de komende dagen ook over-the-air uitgerold. Stel de update niet uit, want het maakt je toestel een stuk veiliger.

De updates komen eerst enkel voor Nexus-toestellen beschikbaar, omdat Google deze direct kan updaten. Bij andere toestellen hebben fabrikanten een eigen laagje over Android gelegd, waardoor ze zelf eerst de update nog moeten verwerken voordat deze naar gebruikers wordt uitgestuurd.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu