Nexus-beveiligingsupdate van augustus nu beschikbaar

Wouter Nijsen
2 augustus 2016, 8:57
1 min leestijd
Nexus-beveiligingsupdate van augustus nu beschikbaar

Google heeft de maandelijkse beveiligingsupdate beschikbaar gemaakt voor de Nexus-toestellen. In de update worden weer een aantal problemen verholpen. Downloaden dus!

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate augustus rolt uit

Elke maand stuurt Google een beveiligingsupdate uit voor zijn Nexus-toestellen, om zo de nieuwste kwetsbaarheden een stop toe te zetten. Google doet dit specifiek alleen voor de Nexus-toestelen, omdat dit de enige smartphones zijn die Android in zijn puurste vorm draaien. De toestellen ontvangen tevens als eerste direct updates van Google.

Net als vorige maand rolt Google twee verschillende updates uit. De patch van 1 augustus verhelpt enkele grote problemen in de software, terwijl de patch van 5 augustus ook fouten oplost die te maken hebben met de kernel van Android en Qualcomm-componenten. Nexus-apparaten krijgen standaard de update van 5 augustus, bij andere toestellen ligt het aan de fabrikant welke update ze krijgen. De meeste kwetsbaarheden zijn gevonden bij oudere apparaten, zoals de Nexus 5 en Nexus 7 (2013).

Google heeft de factory images van de updates al beschikbaar gesteld en de komende dagen wordt de patch ook over-the-air uitgerold, wat betekent dat je een melding ontvangt als de software voor jouw apparaat beschikbaar is. Wil je je Nexus-toestel zo veilig mogelijk houden, dan is het raadzaam om de update zo snel mogelijk te downloaden en installeren.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu