‘Specificaties 5,5-inch-Nexus-toestel van HTC gelekt’

Wouter Nijsen
1 juli 2016, 7:52
2 min leestijd
‘Specificaties 5,5-inch-Nexus-toestel van HTC gelekt’

De specificaties van het 5,5 inch-Nexus-toestel van HTC zijn gelekt. De smartphone zou onder meer een nieuwe processor  en 4GB aan RAM hebben. Lees er in dit artikel meer over.

Lees verder na de advertentie.

`Dit zijn de HTC Marlin specs`

De geruchten worden steeds sterker dat  HTC dit jaar verantwoordelijk is voor twee Nexus-smartphones. Van het grotere toestel, dat de codenaam `Marlin` heeft, zijn nu de eerste specificaties gelekt. Volgens bronnen van Android Police beschikt het toestel over een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een quadcore-processor van Qualcomm. Het is onduidelijk om welke chip het precies gaat.

Ook zou de Marlin voorzien zijn van 4GB RAM en 32GB of 128GB aan opslagruimte. Dat laatste is opvallend, want  van de Huawei Nexus 6P  werd ook een 64GB-versie uitgebracht. Wel beschikt het aanstaande Nexus-toestel dus  waarschijnlijk  over meer werkgeheugen dan zijn voorganger (3GB).

huawei nexus 6p review

Verder wordt gesproken over een 12 megapixel-camera aan de achterkant, 8 megapixel-frontcamera en een 3450 mAh-accu die middels een usb-c-poort snel kan worden opgeladen. Daarnaast zou zich aan de achterkant een vingerafdrukscanner bevinden, terwijl aan de onderkant de speakers zitten.

Nexus `Sailfish`

Vorige week doken de eerste specificaties op van de `Sailfish`, het 5 inch-Nexus-toestel dat ook door HTC wordt gemaakt. Deze smartphone is mogelijk voorzien van een 64-bit quadcore-processor met 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Verder is de verwachting dat de Sailfish een 2770 mAh-accu, 12 en 8 megapixel-camera, vingerafdrukscanner aan de achterkant, bluetooth 4.2 en een usb-c-poort heeft.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe Nexus-toestellen worden onthuld. De Nexus 5X en Nexus 6P werden vorig jaar tijdens een speciaal Google-event in september aangekondigd. Mogelijk is dat dit jaar opnieuw het geval. Wel staat vast  dat beide telefoons draaien op Android Nougat, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Nougat brengt onder meer een splitscreenmodus, nieuwe functies voor notificaties, een verbeterde versie van Doze en een databesparingsmodus. De officiële release van de Android-versie vindt ook later dit jaar plaats.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu