De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo lang blijft Google Nexus-smartphones ondersteunen met updates

Lars Paymans
22 juni 2016, 9:13
1 min leestijd
Zo lang blijft Google Nexus-smartphones ondersteunen met updates

Google heeft het een stuk duidelijker gemaakt voor Nexus-eigenaren om te weten hoe lang hun toestel nog ondersteund wordt met updates.

Lees verder na de advertentie.

Nexus levensduur officieel vastgelegd

Met de nieuwe webpagina is Google open over hoe lang ze van plan zijn om specifieke Nexus-toestellen te ondersteunen. Nexus-eigenaren hoeven zich overigens niet snel zorgen te maken, want aan de lijst te zien zit je met ieder toestel jarenlang gebakken.

nexus 5x review 2

In de regel zijn Android-updates minstens twee jaar lang een zekerheid. Beveiligingsupdates blijven minstens drie jaar na de lancering nog actief uitgebracht of 18 maanden nadat de Google Store stopt met de verkoop van de smartphone. Hieronder vind je een lijstje met de levensduur van de huidige Nexus-toestellen.

Minstens drie jaar lang beveiligingsupdates blijven ontvangen is erg lang, zeker als je het vergelijkt met andere smartphonemerken. Omdat het hier om de ondergrens gaat, kan het goed dat Google ook nadat deze periode verstreken is nog updates  uitbrengt voor een ouder Nexus-apparaat.

Zelfs als Google stopt met het ondersteunen van een Nexus-toestel, is de community meestal groot genoeg om het apparaat nog veel langer te blijven voorzien van nuttige updates en tweaks.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu