Nexus One blijft sterk achter bij de Droid

nexus oneDe verkoop van de Nexus One heeft tot nu toe niet alle verkooprecords gebroken. En dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt, want de Nexus One schiet behoorlijk tekort als je het vergelijkt met de verkoopcijfers van de Motorola Droid. In de eerste 74 dagen dat de Nexus One te koop was, zijn er maar 135.000 stuks verkocht, terwijl de Motorola Droid meer dan 1 miljoen keer over de toonbank ging. Google’s werkwijze leek op het eerste gezicht behoorlijk slim: ze creëerden een buzz door het toestel uit te delen aan eigen medewerkers. Ze presenteerden het als de eerste échte Google-telefoon, een Android-telefoon zoals Google het had bedoeld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


En vervolgens kozen ze ook nog voor een compleet nieuw verkoopmodel: geen verplichte abonnementen en verkoop via de winkel op de hoek, maar online bestellen, rechtstreeks bij Google zelf. Voor gadgetliefhebbers moet dat geen bezwaar zijn; die zijn gewend om allerlei spullen via webwinkels aan te schaffen. Maar voor de verkoop van de Nexus One bleek het toch niet de beste oplossing te zijn. Zoals je uit onderstaande grafiek kunt aflezen blijft de verkoop van de Nexus One sterk achter.

nexus one droid

De Motorola Droid daarentegen, deed het net iets beter dan de iPhone. De lanceerdata waren respectievelijk:

  • Apple iPhone: 29 juni 2007
  • Motorola Droid: 5 november 2009
  • Nexus One: 5 januari 2010

De Droid versloeg de Nexus One met een factor 8. Is de Nexus One daarmee officieel mislukt?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.