Nexus One is nu officieel een Android Developer Phone

Redactie
5 augustus 2010, 16:56
1 min leestijd
Nexus One is nu officieel een Android Developer Phone
nexus-one

Naast de consumententoestellen die je in de winkel koopt, heeft Google sinds de lancering van Android ook een Android Developer Phone in het assortiment. Het gaat om simlockvrije toestellen, die je na de inschrijving als Android-ontwikkelaar kunt bestellen. Voor veel mensen was de ADP1 de eerste Android-telefoon waarmee ze kennismaakten, op het moment dat gewone Android-toestellen nog niet in de Nederlandse winkels lagen. Daarna volgde de ADP2 en vanaf vandaag staat de Nexus One in de webwinkel van Google als nieuwe Developer Phone.

De ADP1 was een aangepaste versie van de G1/HTC Dream en bedoeld voor ontwikkelaars die hun apps wilden testen en met aangepaste versies van het Android OS wilden experimenteren. De ADP2 was gebaseerd op de HTC Magic en is inmiddels alweer aardig verouderd. Vandaar dat het hoog tijd was om een nieuw toestel aan de reeks Developer Phones toe te voegen. Deze keer heeft het toestel niet de naam ADP3 gekregen, maar heet gewoon Nexus One. Voor $529 koop je de Nexus One als los, simlockvrij toestel voorzien van Android 2.2.

Lees verder na de advertentie.

Het toestel is vanuit de doos nog voorzien van Android 2.1, maar de upgrade naar Android 2.2 staat meteen klaar wanneer je het toestel voor de eerste keer opstart. Als geregistreerde ontwikkelaar ($25) kun je maximaal 10 stuks van de Nexus One tegelijk inkopen. De ADP2 is ook nog steeds te koop, voor $399.

Via: Google Developers Blog

Categorie: Firmware
Spotlight: Nexus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's