Nexus One moeilijk leverbaar in Nederland, pas in oktober bij KPN

Google-Nexus-OneDe Nexus One is in de beleving van veel Android-gebruikers een toestel dat z’n langste tijd alweer heeft gehad, althans wat de verkoop in de winkels betreft. Maar de Nederlandse operators Vodafone en KPN willen de Nexus One nog steeds graag verkopen. Er is alleen geen voorraad. Vodafone introduceerde op 11 juni de Nexus One in Nederland. Twee weken later was de voorraad op en werd ook niet meer aangevuld. Een van onze tipgevers meldde dat de Nexus One alweer uit het assortiment was genomen. Maar dat bleek niet het geval, al kan het nog een paar weken duren voordat het toestel weer bij de Nederlandse providers te koop is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


KPN verwacht pas in oktober het toestel weer te kunnen leveren. Vodafone verwacht begin augustus weer voorraad. Er zou sprake zijn van een tekort aan onderdelen, maar het is onduidelijk of dat met de grote vraag naar het toestel te maken heeft, of dat er knelpunten in de toeleveringsketen zijn. Om het tekort aan AMOLED-schermen te kunnen omzeilen heeft HTC wel ervoor gekozen om nieuwe toestellen te voorzien van een ander type scherm, SLCD. Vodafone heeft niet bekendgemaakt hoeveel Nexus One’s er tijdens de eerste verkoopronde juni zijn verkocht. Google zelf verkocht er in de eerste week slechts 20.000 en besloot een paar weken later om de eigen webwinkel maar te sluiten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.