Nexus One mogelijk met nieuwe Android-backupdienst

online backupTechCrunch denkt in de gisteren gelekte prijsdetails van de Nexus One interessante nieuwe informatie te hebben ontdekt. In de beschrijving van de optioneel verkrijgbare dock ($39,99) is te lezen dat je ook een backup van je data kunt maken. De dock is geschikt om je telefoon op te laden “while streaming music and backing up your data”. Misschien bedoelt Google gewoon dat je applicaties als MyBackup Pro kunt gebruiken of dat je je applicaties handmatig kunt kopiëren naar de desktop, terwijl je met de pc of Mac verbonden bent. Het kan echter ook gaan om een nieuwe backup-methode, die door Google zelf is ontwikkeld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het backupproces van Android is nu nog erg primitief: je kunt je Android-toestel op de computer aansluiten via een usb-kabel. Het toestel wordt daarbij gemount als een usb-schijf waarna je handmatig de bestanden naar de desktop kunt slepen. Maar een slimme oplossing is dat niet, want er is geen mogelijkheid om aan te geven dat je alleen de gewijzigde bestanden wilt backuppen.

Tegelijk is een lokale backup-oplossing ook niet zo logisch: Google slaat alles het liefst online op en het zou meer voor de hand liggen als je de beschikking kreeg over een online backup-oplossing die draadloos en ongemerkt backups maakt. Voor een deel van de data (Gmail, Contacten) wordt dat al gedaan, maar niet voor instellingen van applicaties en ook niet de applicaties zelf.

Via: TechCrunch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.