‘Nexus phablet komt eraan, toekomst Android Silver onzeker’

nexus phabletDe Nexus 6, die door Motorola wordt gemaakt, is een phablet. Dat melden de laatste geruchten. Volgens die geruchten heeft het Nexus 6 scherm een grootte van 5,9 inch en volgens The Information – die het gerucht bij drie individuele bronnen heeft gecheckt – klopt dit. Google heeft naar verluidt de deal met Motorola en Lenovo gesloten toen de internetgigant Motorola verkocht.

Google zou met Motorola de Android Silver-lijn willen opzetten, maar omdat Google de smartphonefabrikant verkocht aan Lenovo lijkt dat plan niet meer door te gaan. Als Google geen eigen fabrikant heeft, is het voor het bedrijf logischer om de Nexus-lijn in stand te houden en verschillende fabrikanten de Nexus te laten maken. De vermeende aankomende Nexus-tablet, die de naam Nexus 8 of Nexus 9 krijgt, zou door HTC worden gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nexus phablet

De verwachting is dat de Nexus 6 naast een groot scherm ook een vingerafdrukscanner krijgt. Daarnaast zou het toestel de codenaam ‘Shamu’ krijgen. Verdere specificaties zijn nog onduidelijk.

De toekomst van Android Silver is nog onzeker. Zo is Google bezig met de Google Play Edition-toestellen, maar ook met Android One. Laatstgenoemde is een project om zeer goedkope Android-smartphones te fabriceren en in opkomende markten aan te bieden, Google Play Edition-apparaten zijn bekende Android-toestellen met stock Android.

Update: volgens de laatste geruchten krijgt de Nexus 6 een nieuwe naam: Nexus X.

Lees het laatste Nexus 6-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.