Nexus Player deze week naar Europa, nu al te reserveren
Redactie

De Nexus Player, de nieuwe settopbox van Google die de geflopte Nexus Q opvolgt, is vanaf 26 maart verkrijgbaar in Europa. De mediaspeler ligt dan nog niet in de Nederlandse winkels, maar is wel al via Amazon  te reserveren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nexus Player bestellen: dit moet je weten

Via de Britse site van Amazon kun je nu al de Nexus Player bestellen, voor omgerekend 123 euro inclusief verzending. De release van de settopbox vindt volgens de bestelpagina plaats op 26 maart en het apparaat wordt ook naar Nederland en België verzonden.

De Nexus Player werd in oktober vorig jaar gelijktijdig met de Nexus 6 en Nexus 9 aangekondigd. Het apparaat draait op Android TV, een speciale Android-versie die is geoptimaliseerd voor het grote scherm en waarmee Android-apps op je televisie zijn te gebruiken. Ook kan de Nexus Player net als de Chromecast gebruikt worden om content naar een televisie te streamen.

nexus player bestellen

De Nexus Player is naast een entertainment-device ook als gameconsole te gebruiken. Met de bijgeleverde afstandsbediening zijn simpele Android-spelletjes te bedienen en spelen. Voor wie gamen op de settopbox serieuzer wil aanpakken, is er een apart verkrijgbare gamepad.

Middels de hdmi-uitgang worden games in een full-hd-resolutie op je televisie getoond. Ook is er een ondersteuning voor multiplayer games, waardoor het mogelijk is om online Android-games tegen vrienden te spelen. Tot slot worden behaalde achievements tussen de settopbox, je Android-telefoon en tablet gesynchroniseerd.

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.