Google kondigt Nexus Player aan: Android TV settopbox voor 99 dollar
Redactie

nexusplayerGoogle heeft naast Android Lollipop en zijn nieuwe Nexus-apparaten ook een nieuwe settopbox aangekondigd: de Nexus Player. De settopbox draait op Android TV en is in samenwerking met Asus ontwikkeld.

Het apparaat is voorzien van een 1,8GHz quadcore Intel-processor, krachtige 2×2 AC wifi-verbinding en een hdmi-ingang. De Nexus Player beschikt tevens over de functionaliteit van de Chromecast, waardoor apps die de dongel ondersteunen ook naar de Nexus Player kunnen casten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nexus Player prijs en beschikbaarheid

nexusplayer2Naast de Nexus Player komt er ook een gamepad beschikbaar waarmee gebruikers games via Android TV kunnen spelen. Verder is er ook een kleine afstandsbediening die gebruikers door content laat scrollen via een scrollwiel en op spraakcommando’s reageert. De gamepad gaat 39 dollar kosten.

https://www.youtube.com/watch?v=rqFdNvxLjCY

De Nexus Player prijs bedraagt 99 dollar en is in de Verenigde Staten vanaf 3 november verkrijgbaar. Informatie over een Nederlandse release is nog niet bekendgemaakt. Check voor een volledig overzicht van de nieuwe settopbox de Google Nexus Player toestelpagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.