De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google stopt met verkoop Nexus Player

Wouter Nijsen
25 mei 2016, 10:26
2 min leestijd
Google stopt met verkoop Nexus Player

Google is officieel gestopt met de verkoop van de Nexus Player. Het is niet bekend waarom het bedrijf de stekker uit de settopbox trekt.

Lees verder na de advertentie.

Nexus Player uit Google Store

Gisteravond verdween de Nexus Player plots uit de Google Store, de officiële webshop van Google. Het bedrijf heeft inmiddels aan The Verge laten weten dat het stopt met de verkoop van de settopbox, maar dat je het apparaat nog wel bij enkele andere partijen kunt kopen. In Nederland is de Nexus Player echter moeilijk verkrijgbaar. Waarom Google met de settopbox stopt is onduidelijk, maar mogelijk  heeft dit te maken met tegenvallende verkoopcijfers.

nexusplayer9

De Nexus Player is de eerste settopbox van Google die draait op Android TV, het speciale besturingssysteem voor televisies. Het apparaat is in samenwerking met Asus ontwikkeld en was sinds maart 2015 in Europa verkrijgbaar. Wat functionaliteit betreft is de Nexus Player vergelijkbaar met de Chromecast, al kun je het apparaat ook als gameconsole gebruiken. Met de huidige Chromecast kun je echter ook games spelen.

In onze Nexus Player review waren we positief over de settopbox, en met name over Android TV als besturingssysteem. De besturing van Android TV verloopt soepel, er is een handige spraakfunctie aanwezig en de software ziet er gelikt uit. Qua design heeft de Nexus Player wat weg van een grote ijshockeypuck. Onder de motorkap is een 1,8GHz quadcore-processor, 1GB RAM en 8GB aan opslagruimte aanwezig.

Mogelijk stopt Google met de Nexus Player omdat het bedrijf dit jaar een nieuwe settopbox wil introduceren. Dit zou dan moeten gebeuren in september, waar het bedrijf doorgaans  een evenement organiseert om nieuwe Nexus-toestellen en andere apparaten te onthullen. Momenteel werkt Google hard aan Android N, dat later dit jaar officieel wordt uitgebracht. Voor de nieuwe Nexus-toestellen zou het bedrijf samenwerken met HTC.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus Player
Asus Nexus Player

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu