De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nexus Player stuk? Dit is een mogelijke oplossing en alternatief

Erwin Vogelaar
14 augustus 2018, 13:01
2 min leestijd
Nexus Player stuk? Dit is een mogelijke oplossing en alternatief

Werkt je Nexus Player niet meer? Je bent niet de enige. De settopbox van Google en Asus draaiend op Android TV heeft er over de hele wereld geen zin meer in.

Lees verder na de advertentie.

Nexus Player werkt niet meer

Er is iets vreemds gaande met de Nexus Player. De settopbox van Google en Asus is in 2014 aangekondigd en draait al jaren zonder problemen onder menig televisie. Tot nu, want veel gebruikers melden dat hun Nexus Player niet meer werkt.

Het is niet zo vreemd dat een apparaat als de Nexus Player er op een gegeven moment mee op houdt. Google is in 2016 al gestopt met het verkoop ervan. Dat de apparaten nu echter massaal stuk lijken te gaan is wel vreemd.

nexus player werkt niet

Op verschillende plekken wordt hierover gesproken. In de Nexus Player-subreddit op Reddit staan meerdere topics over het probleem, inclusief veel reacties van mensen die hetzelfde hebben. Ook op het forum van XDA Developers staan meerdere topics van de afgelopen maanden, waarin gebruikers melding maken dat hun Nexus Player niet meer wil opstarten.

Mogelijk probleem en oplossing

Het probleem met de Nexus Player ligt waarschijnlijk bij een foutieve firmware-update. Een mogelijke oplossing is daarom om een oude versie van die firmware terug te zetten. Dat is best een complex proces en kunnen we alleen aanraden aan mensen die zoiets al eerder hebben gedaan. In deze post op Reddit wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen.

Of deze oplossing ook op lange termijn werkt is onzeker, want op verschillende plekken wordt gemeld dat de Nexus Player later toch weer problemen krijgt.

Alternatief voor de Nexus Player

Heb je hier zelf last van en ben je in de markt voor een nieuwe settopbox onder je televisie? Dan kunnen we de Nvidia Shield TV aanraden. Lees onze review van de Shield TV, het apparaatje dat laat zien dat Android TV een toekomst heeft.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus Player
Asus Nexus Player

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu