Nexus Prime: Samsung werkt ook aan volgende Nexus-smartphone?
Redactie

nexus primeVolgens Boy Genius Report werkt Samsung aan een nieuwe Nexus-telefoon voor Google. Het toestel zou de naam Nexus Prime krijgen en draait op een dual-core OMAP4460-processor van Texas Instruments. Zoals verwachting draait het toestel op Ice Cream Sandwich, de eerstvolgende grote update van Android. BGR verwacht dat het toestel in november op de markt komt. Meest bijzonder is echter het scherm: de Nexus Prime is voorzien van een Super AMOLED HD-scherm met een resolutie van 1280 x 720. Dat is voor het eerst, want voorgaande AMOLED-schermen hadden een resolutie van maximaal 960 x 540. Bij Samsung betekent het de laatste tijd dat voor Super AMOLED of Super AMOLED Plus wordt gekozen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het interessante aan het hele verhaal is dat ook LG en HTC bezig zouden zijn met de derde Nexus-telefoon. Eén mogelijkheid is dat meerdere fabrikanten de volgende ronde Nexus-toestellen maken, de allemaal op Ice Cream Sandwich draaien. Elke fabrikant kan zich dan op zijn eigen sterke punt uitleven. De processor die in de Nexus Prime draait is een opvolger van de OMAP4430 die we onder andere in de LG Optimus 3D Speed vinden.

Ice Cream Sandwich komt dit najaar op de markt en verenigt de eigenschappen van Honeycomb (Android 3.0 voor tablets) en Gingerbread (Android 2.3.x voor smartphones). De Nexus Prime zal dan ook niet eerder dan dit najaar op de markt komen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.