Ook Google Nexus S Android 4.4 rom beschikbaar om te downloaden

Gijs Ettes
5 november 2013, 14:52
1 min leestijd
Ook Google Nexus S Android 4.4 rom beschikbaar om te downloaden
Google Nexus S

Net als de Galaxy Nexus is de Nexus S volgens Google te oud om een officiële update naar Android 4.4 te ontvangen. Op het XDA Developers-forum is nu echter een vroege versie van de Nexus S Android 4.4 rom te downloaden die ervoor zorgt dat Nexus S-bezitters toch kunnen beschikken over de laatste versie van Android.

De Nexus S Android 4.4 rom betreft een alfaversie van stock-Android en het installeren ervan is zodoende op eigen risico. Volgens de maker van de build is deze redelijk snel, maar bevat hij kent nog enkele bugs, bijvoorbeeld in WebView.

Lees verder na de advertentie.

Nexus S Android 4.4 update installeren

Voor het installeren van de Nexus S Android 4.4 rom is de laatste versie van de CWM Rom Manager benodigd. Een topic op het XDA Developers-forum beschrijft hoe je vervolgens te werk moet gaan en met welke beperkingen je rekening moet houden.

De Nexus S is een Google-telefoon ontwikkeld door Samsung en uitgebracht in 2010. Het was de eerste Android-smartphone die op Android 2.3 draaide. De laatste officiële Android-versie die het toestel heeft ontvangen, is Android 4.1.2 (Jelly Bean).

Lees meer over Android 4.4

Op de Android 4.4 overzichtspagina lees je alles over de meest recente versie van Googles besturingssysteem. Hieronder vind je recent nieuws omtrent Android 4.4.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Nexus S
Samsung Nexus S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu