Nexus S gaat opnieuw de ruimte in

android in spaceDe Nexus S werd al eens eerder de ruimte in geschoten, aan een weerballon. Het doel was om de duurzaamheid van het toestel en de werking van het kompas, de gyroscoop en de accelerometer te testen. Met speciale GPS-modules moesten de zeven Nexus S-toestellen weer worden teruggevonden. Deze keer gaat het echter om het serieuze werk: de laatste bemande spaceshuttle Atlantis neemt een stapel Nexus S-toestellen mee.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De missie is om te onderzoeken hoe robots mensen kunnen helpen om efficiënter te experimenteren en de leven in de ruimte. De toestellen zijn daartoe verbonden aan een serie van drie robotsatellieten, zogenaamde SPHERES. Daar voeren ze handelingen uit die normaal door een mens worden gedaan, zoals het vastleggen van sensordata en het maken van video’s. De NASA ontwikkelde een speciale app waarmee sensoren kunnen worden uitgelezen. Wie dat wil, kan de Sensor Data Logger gewoon uit de Android Market downloaden en zelf proberen.

Meer info: Google-blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.