‘Nexus Sailfish heeft Snapdragon 820-chip, full hd-resolutie’

Thomas Haenen
25 juli 2016, 16:40
2 min leestijd
‘Nexus Sailfish heeft Snapdragon 820-chip, full hd-resolutie’

De volgende Nexus wordt waarschijnlijk uitgerust met een van de krachtigste chips van het moment. Het toestel, intern de Nexus Sailfish genoemd, zou zijn uitgerust met een Snapdragon 820 van Qualcomm.

Lees verder na de advertentie.

Nexus Sailfish specificaties

Dat blijkt althans uit een uitgelekt build-bestand van het toestel, dat online werd gezet door Evan Blass. Uit het bestand van de bekende telecomlekker vallen verschillende Nexus Sailfish specificaties af te lezen, waaronder de gebruikte hardware.

Het zou niet HTC’s eerste smartphone zijn met een Snapdragon 820. Ook de HTC 10, het vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant dat eerder dit jaar verscheen, is uitgerust met een 820. Andere high-end smartphones zoals de LG G5 en OnePlus 3 zijn voorzien van dezelfde chip. Toch is de keuze licht opmerkelijk, omdat Qualcomm onlangs al een iets krachtigere variant presenteerde. Deze Snapdragon 821 zou vanaf dit najaar in productie zijn, maar HTC kiest blijkbaar nog voor het oude model.

huawei nexus 2016

Uit hetzelfde bestand valt ook af te leiden dat de Sailfish een full hd-resolutie heeft van 1920 bij 1080 pixels. Er wordt namelijk een pixeldichtheid van 420 pixels per inch benoemd. Aangezien de Sailfish volgens geruchten over een scherm van zo’n 5 tot 5,2 inch zou beschikken, wijst dat op een full hd-resolutie.

Daarmee is de smartphone waarschijnlijk niet geschikt voor Daydream, Google’s virtual reality-systeem. Voor vr-brillen is een relatief hoge resolutie vereist, omdat je met je ogen vlak bij het beeld zit. Met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels zullen beelden onscherp ogen.

Meer over de Nexus Sailfish en Marlin

Google zou dit jaar samenwerken met HTC aan de productie van twee nieuwe Nexus-toestellen. Beide verschijnen waarschijnlijk dit najaar, tegelijkertijd met de definitieve release van Android 7.0 Nougat. Naast de Sailfish zou er ook een Nexus Marlin in ontwikkeling zijn. Dit model beschikt over een groter 5,5 inch-scherm en heeft waarschijnlijk een Snapdragon 821-chip. Ook is er 32GB opslagruimte, 4GB werkgeheugen, een 12 megapixel-camera achterop en een 8 megapixel-camera voorop.

Vorig jaar bracht Google ook al twee verschillende Nexus-toestellen uit. Toen waren de verschillen nog iets aanzienlijker. De Nexus 6P was uitgerust met de beste hardware van het moment, terwijl LG’s Nexus 5X voordeliger en minder krachtig was. Dit jaar lijken de twee modellen redelijk gelijk getrokken te zijn.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Evan Blass
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu