Zo wil Google de Nexus-smartphones verbeteren

Wouter Nijsen
2 juni 2016, 11:06
2 min leestijd
Zo wil Google de Nexus-smartphones verbeteren

Google-ceo Sundar Pichai werd gisteren geïnterviewd door Walt Mossberg van Recode en deed hier een aantal interessante uitspraken. Pichai gaat onder meer in op de Nexus-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Zo worden de Nexus-smartphones beter

In het  interview laat Google-ceo Sundar Pichai weten wat het bedrijf van plan is met de Nexus-smartphones. Waar Google momenteel vooral verantwoordelijk is voor de software en bij  de ontwikkeling van de toestellen samenwerkt met andere fabrikanten, wil het bedrijf zich hier meer mee gaan bemoeien. Pichai geeft aan `eigenzinniger` te willen zijn over het design van de Nexus-toestellen, maar laat in het midden wat hij hiermee precies bedoelt.

sundar_pichai3

Opvallend is dat Google de software van Nexus-smartphones  beter wil maken. De telefoons draaien altijd  op een stockversie van Android, maar Pichai zegt dat dit in de toekomst kan  veranderen, omdat er op softwaregebied ‘nog veel ruimte voor innovatie is’. De ceo geeft aan dat er functies worden toegevoegd aan het stock-Android van Nexus-smartphones, waarmee de software verder wordt verbeterd.

Tijdens het interview wordt ook duidelijk dat Google voorlopig niet van plan is om Nexus-smartphones helemaal zelf te gaan maken. Pichai benadrukt dat Google blijft samenwerken met fabrikanten als LG en Huawei, die vorig  jaar de Nexus 5X en Nexus 6P maakten, maar wel meer controle krijgt  tijdens het ontwikkelingsproces. Wie dit jaar de Nexus-telefoons voor zijn rekening neemt is nog onduidelijk, maar de laatste geruchten wijzen op HTC.

Sundar Pichal vertelt in het gesprek ook over Google Home, de stemassistent die tijdens Google I/O 2016 werd aangekondigd, en wat het apparaat betekent voor de privacy van gebruikers. Google Home luistert immers continu naar wat je zegt en voert op basis daarvan acties uit. Pichai zegt dat gebruikers hun stemcommando`s niet met Google hoeven te delen en dat de Home standaard een mute-knop heeft om de microfoons uit te schakelen. Het volledige interview duurt iets meer dan een halfuur en is hierboven  te bekijken.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu