‘Google gaat dit jaar twee Nexus-smartphones lanceren’

Redactie
28 augustus 2014, 8:34
1 min leestijd
‘Google gaat dit jaar twee Nexus-smartphones lanceren’
Nexus-smartphones

Google gaat twee Nexus-smartphones introduceren, zo blijkt uit informatie van Phone Arena. De Nexus X (of wordt het de Nexus 6?) zou daarmee in twee versies verschijnen: één met een 5,2 inch-scherm en één met een 5,9 inch-scherm. Laatstgenoemde zou de phablet-versie worden, want een 5,9 inch-scherm is groter dan de Galaxy Note-smartphones hebben.

Google zou twee Nexus-smartphones uitbrengen door de productie van Motorola, die op dit moment een 5,2 en 5,9 inch-toestel voor zijn eigen lijn maakt. De 5,9 inch Moto S, dat naar verluidt een specifiek Verizon-toestel wordt en alleen in de Verenigde Staten beschikbaar komt, zou als basis dienen voor de grote versie van de Nexus X.

Lees verder na de advertentie.

Nexus-smartphones

De kleinere versie van de Nexus X, die van een 5,2 inch-scherm is voorzien, zou grotendeels zijn gebaseerd op de Moto X+1, de aankomende Android-smartphone van Motorola. Het Amerikaanse bedrijf gaat zijn nieuwe smartphones op 4 september onthullen. De verwachting is dat Google de Nexus X ergens eind oktober onthuld, waarna de release plaatsvindt in november. Hoogstwaarschijnlijk komt de Nexus-smartphone beschikbaar via de Nederlandse Google Play, waardoor je ‘m via de website van Google kunt bestellen.

Eerder ging het gerucht dat de 32GB-versie van de smartphone 420 euro gaat kosten. Het is onduidelijk of beide Nexus-smartphones hetzelfde prijskaartje krijgen, of dat het grotere Nexus-toestel duurder wordt.

Lees het laatste Nexus-nieuws

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu