Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘De Nexus-toestellen van HTC heten geen Nexus meer’

Erwin Vogelaar
30 augustus 2016, 19:11
2 min leestijd
‘De Nexus-toestellen van HTC heten geen Nexus meer’

De HTC-toestellen die later dit jaar verschijnen? Mogelijk heten ze geen Nexus meer. Het lijkt er namelijk op dat Google met Nexus stopt. Ook zouden de toestellen geen stock Android meer draaien.

Lees verder na de advertentie.

Nexus stopt

Waren de Nexus 5X en de Nexus 6P de laatste Nexus-toestellen? Website Android Central stelt dat Google de Nexus-naam toch niet zal gebruiken voor de HTC-smartphones die later dit jaar uitkomen en nu bekend staat onder de codenamen Marlin en Sailfish. Opvallend, aangezien er eerder bij de FCC genoemd werd dat de handleidingen voor deze toestellen te vinden zullen zijn op support.google.com/nexus. Welke naam er voor deze toestellen wel gebruikt gaat worden weet de website nog niet. Mocht het gerucht waar blijken te zijn, dan is het mogelijk dat Google nu de Google-naam gaat gebruiken voor zijn Android-toestellen.

nexus stopt

Naast het verliezen van de naam stelt Android Central ook dat deze twee Google-telefoons van HTC extra software en een aangepaste interface zullen hebben bovenop de basisversie van Android. Dit terwijl de Nexus-toestellen er om bekend staan dat het de enige smartphones zijn die stock Android draaien. Mocht Google echt deze laag over Android willen leggen, dan is het logisch dat de Nexus-naam hier niet meer voor gebruikt gaat worden. De HTC-toestellen zouden dan namelijk dan niet meer zijn wat van een Nexus-toestel verwacht wordt.

We zijn zelf wat sceptisch over deze geruchten. Hoewel het mogelijk is dat de HTC-toestellen inderdaad geen Nexus-toestellen zijn, maar Google-toestellen met extra software, betekent dit niet dat de Nexus-lijn klaar is. We hebben al vaker geruchten gehoord dat het afgelopen is met Nexus, maar toch komen er elk jaar weer nieuwe toestellen uit. Wel lijken de toestellen van HTC uit te komen op het moment dat er normaal nieuwe Nexus-toestellen zouden verschijnen. Hopelijk krijgen we snel meer duidelijkheid.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu