De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nexus-gebruikers klagen over synchronisatieproblemen in apps

Wouter Nijsen
3 januari 2016, 14:13
1 min leestijd
Nexus-gebruikers klagen over synchronisatieproblemen in apps

Een groep Nexus-gebruikers heeft last van synchronisatieproblemen in apps als Gmail en Inbox. Het is niet bekend waar de problemen door worden veroorzaakt.

Lees verder na de advertentie.

Nexus synchronisatieproblemen

Dat schrijft  Android Police, dat meldingen van de problemen vond op het officiële Nexus-forum. Bij ongeveer 140 gebruikers zouden Gmail, Inbox en andere Android-apps niet goed synchroniseren. Dit zorgt ervoor dat notificaties niet of veel te laat binnenkomen, en dat ook meldingen van andere apps ontbreken. Ook hebben enkele gebruikers last van problemen met Google Now.

Het is niet bekend waar de verschillende problemen door worden veroorzaakt. Wel draaien de gedupeerden Android 6.0 (Marshmallow) of nieuwer en worden verschillende Nexus-apparaten aangetast. De synchronisatieproblemen lijken dus niet bij een specifieke Nexus-smartphone of tablet voor te komen. Oplossingen als het verwijderen van de cache of het resetten van Google-accounts lossen de problemen niet op.

Google is inmiddels op de hoogte en werkt mogelijk aan een fix. Een aantal gebruikers melden dat de kwestie wordt veroorzaakt door de accubesparende functie Doze. Wanneer Doze wordt uitgeschakeld, zijn de problemen in sommige gevallen verholpen. Een algemene  oplossing  is echter nog niet beschikbaar. Het is mogelijk dat Google hier in de toekomst een kleine update voor uitbrengt.

Heb jij ook last van synchronisatieproblemen op je Nexus-toestel? Laat het ons weten in de comments!

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu