‘Nieuw beeldmateriaal Nexus 6P en 5X opgedoken’

Gijs Ettes
23 september 2015, 8:47
2 min leestijd
‘Nieuw beeldmateriaal Nexus 6P en 5X opgedoken’

De Nexus-toestellen die Google naar verwachting volgende week aangekondigd, gaan zo goed als zeker Nexus 6P en Nexus 5X heten. Android Police heeft naar eigen zeggen beelden van de verpakkingen van beide telefoons in handen gekregen.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe Nexus-telefoons volgende week gepresenteerd’

Ook worden beide Nexus-telefoons verkrijgbaar in een variant met 32GB opslag. Onduidelijk is of dit is uit te breiden met een micro-sd-kaart, al gaan er geruchten dat er ook modellen van de Nexus 6P en 5X met meer opslag verschijnen. De 6P wordt mogelijk zelfs met 128GB opslag verkrijgbaar.

nexus 5x nexus 6p

Naast de verpakkingen is er ook een nieuwe, duidelijke render van de Nexus 6P opgedoken, het Nexus-toestel dat door Huawei wordt gemaakt. Al eerder verschenen er ietwat vage foto’s die een indruk gaven van het design van de smartphone. De 6P wordt naar alle waarschijnlijkheid voorzien van een 5,7 inch-scherm met een QHD-resolutie, een vingerafdrukscanner aan de achterkant, een Snapdragon 810-chip en 3GB aan werkgeheugen.

nexus-telefoons nexus 6p

De Nexus 5X van LG is een slag kleiner dan de 6P en doet het met een 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie. Ook deze smartphone heeft een vingerafdrukscanner en een chip van Qualcomm, de Snapdragon 808. Verder  aan boord is 3GB aan werkgeheugen en twee camera’s met met 13 en 5 megapixels. De Nexus 5X wordt met 146,9 bij 72,9 bij 8 millimeter wat hoger en breder dan zijn voorganger, maar wel een stukje dunner. Het nadeel daarvan is dat de cameralens iets uitsteekt.

Release en prijs

Beide Nexus-telefoons worden naar verluidt volgende week dinsdag (29 september) officieel gepresenteerd. De Nexus 5X zal tussen de 350 en 450 euro gaan kosten, terwijl de prijs van de 6P wordt geschat op circa 600 euro. Wanneer de toestellen in Nederland en België verkrijgbaar worden, is niet bekend.

Dit weten we tot nu toe over Googles nieuwe Nexus-toestellen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu