Nexus Two voor de kerst bij Britse Carphone Warehouse?

Redactie
26 oktober 2010, 23:42
1 min leestijd
Nexus Two voor de kerst bij Britse Carphone Warehouse?
nexus two

Een Britse zakenwebsite beweert dat Google een overeenkomst met de Britse winkelketen Carphone Warehouse heeft gesloten. Ze krijgen het exclusieve recht om de Nexus Two te gaan verkopen – de opvolger van de Nexus One. Het toestel zou al voor de kerstdagen in de winkel kunnen liggen en draait volgens de Britse site op Android Gingerbread. De Nexus One werd gemaakt door HTC en werd behoorlijk goed verkocht, al deed het toestel het in Nederland bij Vodafone minder goed omdat er zelden voorraad was.

Welk bedrijf de Nexus Two gaat fabriceren is nog onbekend. Er waren geruchten dat Samsung achter de Nexus Two zou zitten, maar het lijkt erop dat dat niet waar is. Afgelopen zomer zei Google-topman Eric Schmidt nog, dat Google geen plannen had om een Nexus Two uit te brengen. De Nexus One was namelijk zo succesvol, dat een opvolger niet nodig was. Het doel van Google was om met de Nexus One het telefoonplatform vooruit te brengen. Dat is gelukt, waarna Schmidt tegen het bestuur van Google zei: “OK, het heeft gewerkt. Gefeliciteerd, we stoppen.”

Lees verder na de advertentie.

De afbeelding bij dit bericht is een rendering van de Motorola Shadow, die in januari circuleerde als opvolger van de Nexus One.

Via: Engadget

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's