Waarom het wachten op de update voor je Nexus soms ook lang duurt

Redactie
16 maart 2015, 17:31
2 min leestijd
Waarom het wachten op de update voor je Nexus soms ook lang duurt

Google heeft het updateproces voor zijn Nexus-toestellen uitgelegd, waarmee er duidelijkheid komt over waarom het soms zo lang kan duren voordat je de firmware-update ontvangt.

Lees verder na de advertentie.

Nexus-toestellen, zoals de Nexus 6 van Motorola en Google, worden geprezen vanwege de snelle updates van Google. En hoewel deze apparaten veelal sneller updates krijgen dan toestellen van andere fabrikanten, is snel een relatief begrip. Want de update wordt de eerste twee dagen na de release maar naar 1 procent  van alle Nexus-toestellen uitgerold.

Nexus update: zo werkt het

Googles Dan Morrill heeft het updateproces voor Nexus-toestellen uitgelegd, waarbij het duidelijk wordt dat één tot twee dagen na het uitbrengen van de update de nieuwe firmware per Nexus-apparaat naar 1 procent van de toestellen wordt uitgerold. Dit doet Google om te voorkomen dat grove fouten in de software – die niet door de internetgigant  zijn ontdekt – niet direct naar iedereen worden verspreid.

De ontwikkelaars van Google bekijken de installaties en de feedback van de uitrol, waarna de volgende fase begint.  De tweede fase rolt de firmware-update vervolgens uit naar de volgende 25 procent. Als er geen nieuwe problemen voorkomen, wordt het aantal na een tijd verhoogd naar 50 procent en volgt de rest in de weken na de originele release.

nexus5-lollipop-gr

Je krijgt niet sneller de update door  vaker op de ‘controleer op updates’-knop te drukken. Het moment dat je op de knop drukt als de update uit is,  maak je kans om tot de groep van 1 procent te komen. Als dat niet lukt, wordt je toestel automatisch geblokkeerd. Normaliter kun je elke 24 uur één keer checken of je toestel wordt geaccepteerd voor de update. Het maakt daarbij ook niet uit of je snel op de update-knop drukt of juist enkele uren nadat de update uit is; het acceptatieproces gaat compleet willekeurig.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu