De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Volgende Nexus krijgt moderne usb-c-poort’

Redactie
12 maart 2015, 9:11
1 min leestijd
‘Volgende Nexus krijgt moderne usb-c-poort’

Het nieuwe Nexus-toestel, of dit nu een smartphone of tablet wordt, krijgt een usb-c-connector, dat naast opladen en data doorvoeren ook beelden naar een externe apparaat kan sturen.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt Google in een video over de nieuwe usb-c-poort, die in de nieuwe Chromebook Pixel en Macbook Air te vinden is. In deze video laat Google weten dat “de Pixel het eerste product van Google is die met deze standaard wordt gelanceerd, en dat meer Chromebooks en Android-apparaten dit voorbeeld gaan volgen”.

Nexus usb-c-poort in volgend apparaat

Het handige aan de Nexus usb-c-poort is dat het voortaan niet meer uitmaakt met welke kant je ‘m in de ingang stopt; zowel de onder- als bovenkant is goed. Dit is bij de huidige micro-usb-kabel niet het geval. Daarnaast wordt het mogelijk om het beeld van de smartphone of tablet via de usb-c-kabel op een ander apparaat te tonen. Hiervoor heb je geen speciaal verloopstuk meer nodig. Ook is de usb-c-poort een stuk kleiner dan de huidige micro-usb-poort, wat het design van de smartphone of tablet ten goede komt.

Googles video over usb-c

USB Type-C: A new standard for power, data and display

Nexus 6 kopen

De Nexus 6 is het huidige topmodel van Google en Motorola en wij waren er erg positief over, zo kun je in onze uitgebreide Nexus 6 review lezen. Hieronder staan de beste Nexus 6 aanbiedingen voor je op een rijtje.

Motorola Nexus 6

Motorola Nexus 6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Motorola Nexus 6 prijzen. Bekijk alle Motorola smartphones.

Alle Motorola smartphones met prijzen

Laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu