‘Nexus van Huawei krijgt vingerafdrukscanner en metalen design’

Redactie
15 juli 2015, 11:42
1 min leestijd
‘Nexus van Huawei krijgt vingerafdrukscanner en metalen design’

De Nexus die wordt gemaakt door Huawei wordt van een vingerafdrukscanner en metalen design voorzien. Daarmee lijkt de eerste Nexus van Huawei een hele interessante smartphone te worden.

Lees verder na de advertentie.

Het mag duidelijk zijn: Google werkt aan twee Nexus-toestellen. De één wordt gemaakt door Huawei, de ander door LG. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakt de nieuwe Nexus 5, Huawei de opvolger van de huidige Nexus 6. Enkele specs van de smartphone van Huawei zijn door de bekende Twitter-lekker Evleaks gepubliceerd, waarmee het toestel wel heel interessant wordt.

Dit is de  Nexus van Huawei

De Nexus van Huawei zou de eerste Nexus met een metalen design en vingerafdrukscanner zijn. Daarnaast krijgt de smartphone een 5,7 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, Snapdragon 820-chip en 3 of 4GB aan werkgeheugen. Volgens Evleaks wordt de Huawei Nexus vanaf het vierde kwartaal van dit jaar verscheept; in dezelfde periode wanneer de nieuwe Nexus normaliter uitkomt, zo rond oktober en november.

nexus6-horizontaal

LG werkt daarentegen aan een 2015-versie van de Nexus 5, die eveneens rond dezelfde periode moet uitkomen. De nieuwe Nexus 5 krijgt een 5,2 inch full-hd-scherm en een 2700 mAh-accu, samen met een Snapdragon 808-chip. Dit toestel is voornamelijk geschikt voor degenen die wel een high-end-smartphone willen, maar geen groot scherm. Het 5,7 inch-scherm van de Huawei Nexus is namelijk aanzienlijk groter dan dat van de nieuwe Nexus 5.

Laatste nieuws over Huawei

Bron: Evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu