De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Hoe Googles nieuwe Nexus leert van Huawei’s vingerafdrukscanners

Thomas Haenen
3 augustus 2016, 10:40
1 min leestijd
Hoe Googles nieuwe Nexus leert van Huawei’s vingerafdrukscanners

De volgende generatie Nexus-toestellen beschikt wederom over een vingerafdrukscanner. Deze kan echter meer dan alleen je telefoon ontgrendelen, zo blijkt uit nieuwe afbeeldingen. Google en HTC lijken daarmee een feature van Huawei af te kijken.

Lees verder na de advertentie.

Nexus vingerafdrukscanner

De nieuwe Nexus-vingerafdrukscanner biedt ondersteuning voor gebaren, zo meldt het doorgaans betrouwbare Android Police. Door omlaag te vegen over de scanner breng je je notificaties in beeld. Die feature lijkt Google te hebben afgekeken bij Huawei, die zijn vingerafdrukscanners al jaren voorziet van een soortgelijke functie.

Nexus vingerafdrukscanner

Op vlaggenschepen van Huawei met een vingerafdrukscanner, zoals de Mate 8 of P9, kunnen gebruikers swipen over de scanner om de notificaties in beeld te brengen. Door de scanner ingedrukt te houden verschijnt de camera in beeld, terwijl je naar links en rechts kunt vegen om door menu’s te navigeren. Voor zover bekend neemt Google enkel de eerste functie over.

De Nexus 5X en 6P beschikken ook over een vingerafdrukscanner, maar het is nog onbekend of de functie ook wordt uitgerold naar bestaande Nexus-toestellen.

Meer over de Nexus Sailfish en Marlin

De verbeterde vingerafdrukscanner wordt waarschijnlijk geïntroduceerd op de Nexus Sailfish en Marlin. Veel details over deze twee door HTC ontwikkelde toestellen zijn inmiddels al uitgelekt. De Sailfish zou beschikken over een 5,2 inch-scherm, de Marlin zou 5,5 inch meten. Beide beschikken over 32GB opslagruimte, 4GB werkgeheugen en de nieuwste chip van Qualcomm. Achterop zit waarschijnlijk een 12 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera.

De Nexus Sailfish en Marlin worden waarschijnlijk op 4 oktober officieel onthuld, zo meldde het Zweedse Swedroid vannacht. Daarmee zijn ze waarschijnlijk niet de eerste smartphones met Android 7.0 Nougat: Google zou de volgende versie van Android later deze week al willen uitrollen.

Lees het laatste nieuws over Nexus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu