‘Volgende Nexus-telefoon heet Nexus X, verschijnt eind oktober’

nexus xHet volgende Nexus-toestel dat Google maakt in samenwerking met Motorola gaat niet de Nexus 6, maar de Nexus X heten. De keuze voor een andere naam komt voort uit de rechtszaak die schrijver Philip K. Dick zou aanspannen als Google de naam Nexus 6 zou gebruiken. De robots uit het boek Do Androids dream of Electric Sheep, waarop later de film Blade Runner is gebaseerd, dragen  namelijk dezelfde naam.

Volgens de laatste geruchten gebruikt Motorola intern al de naam Nexus X. Het toestel zou een 5,9 inch-scherm krijgen en veel lijken op de Moto S, de nieuwe high-end smartphone die Motorola rond de kerst gaat uitbrengen. Daarmee liggen een 2K-resolutie, een snelle Snapdragon 805-chip met een kloksnelheid van 2,7GHz en twee camera’s met 13 en 2,1 megapixels in de lijn der verwachting. De hoofdcamera zou bovendien beschikken over optische beeldstabilisatie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Nexus X verschijnt rond Halloween’

De Nexus X wordt waarschijnlijk op of rond Halloween (31 oktober) uitgebracht, maar zal niet groots worden aangekondigd, zo schrijft PhoneArena. Hoeveel het nieuwe Nexus-toestel precies gaat kosten, is niet bekend. Ook is onduidelijk of en wanneer hij naar Europa komt.

Lees meer over de Nexus 6

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.