‘Nexus X en Nexus 9 op 7, 8 of 9 oktober aangekondigd’

Redactie
15 september 2014, 16:31
1 min leestijd
‘Nexus X en Nexus 9 op 7, 8 of 9 oktober aangekondigd’
Nexus X release

De Nexus X en Nexus 9, respectievelijk de nieuwe smartphone en tablet van Google, worden in oktober aangekondigd. Dat melden verschillende bronnen van elkaar, waarbij 8 oktober als datum wordt genoemd. Volgens Twitter-lekker TK Technews worden beide apparaten op 7, 8 of 9 oktober onthuld.

Een onthulling in oktober is in lijn met de vorige Nexus-aankondigingen. Meestal wordt de nieuwe Nexus-smartphone in oktober aangekondigd, waarna het toestel begin november te koop is. Google Play verkoopt sinds enkele maanden ook apparaten in Nederland, dus het is aannemelijk dat ook Nederlanders de Nexus-toestellen kunnen kopen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus X release, Nexus 9 onthulling

De Nexus X krijgt naar verwachting een 5,2 of 5,9 inch-scherm, of wordt in twee versies gelanceerd. Verder is er nog niet veel over de smartphone bekend, maar naar verluidt krijgt het toestel een Snapdragon 805-chip, 13 megapixel-camera en logischerwijs Android L.

De Nexus 9 is Googles vermeende 9 inch-tablet met een 8,9 inch-scherm die over een full-hd-resolutie beschikt. Ook is er volgens bronnen een rappe Tegra K1 64-bit-chip, 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte aanwezig.

Normaliter wordt de nieuwe Nexus-smartphone niet tijdens een speciaal evenement onthuld, maar gewoon door Google aangekondigd. Daarbij zijn er nog geen foto’s van de nieuwe Nexus uitgelekt, wat er mogelijk op duidt dat Motorola de nieuwe Nexus maakt. De producten van Motorola worden in Amerikaanse fabrieken gemaakt, waar minder snel wordt gelekt.

Laatste Nexus X en Nexus 9 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu