De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Unlock je smartphone met deze digitale nfc-tattoo

Redactie
23 juli 2014, 15:03
1 min leestijd
Unlock je smartphone met deze digitale nfc-tattoo
NFC tattoo

Motorola heeft in samenwerking met VivaLnk een speciale digitale nfc tattoo ontwikkeld waarmee dragers hun Moto X kunnen ontgrendelen. In de tattoo zitten speciale nfc-spoelen die middels een app zodanig kunnen worden ingesteld om de smartphone te ontgrendelen. Hoe? Je pakt de Moto X, start de bijbehorende app op, voert de pincode van je telefoon in en houdt ‘m bij de nrc tattoo. Vervolgens wordt de tattoo ingesteld om de pincode door te geven op het moment dat de smartphone in de buurt van de tattoo wordt gehouden.

Stel: je hebt de nfc tattoo op de binnenkant van je arm staan. Dan hoef je dus alleen maar je telefooon naar de binnenkant van je arm te bewegen om ‘m direct te ontgrendelen. Dit gaat een stuk sneller dan een pincode invoeren.

Lees verder na de advertentie.

Niet echt

De nfc tattoo is gelukkig geen échte tattoo. Het zijn een soort stickers die lang blijven zitten. “Elke tattoo blijft zo’n vijf dagen op je lijf, met douchen, zwemmen, sporten en alles wat je maar kunt bedenken”, aldus VivaLnk. Deze plakplaatjes worden verkocht in pakjes van tien stuks voor een prijs van 10 dollar.

VivaLnk heeft vooralsnog alleen nfc tattoo’s beschikbaar voor de Moto X, maar zegt het product ook voor andere nfc-smartphones beschikbaar te maken als hier de vraag naar is. De meeste Android-smartphones zijn voorzien van nfc.

Onderstaande video laat de nfc tattoo in werking zien.

NFC tattoo in video

https://www.youtube.com/watch?v=15uIFmysZV4#t=64

Lees meer Motorola-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's