Deze Android-telefoon is zo groot als een bankpas

Wouter Nijsen
8 november 2017, 12:33
1 min leestijd
Deze Android-telefoon is zo groot als een bankpas

Terwijl smartphones steeds geavanceerder worden en grote, voorkantvullende schermen hebben, zijn er ook fabrikanten die het liever simpeler houden. Het Japanse FutureModel komt binnenkort met de NichePhone-S, een soort kruising tussen een smartphone en rekenmachine.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de NichePhone-S

De NichePhone-S, zoals het apparaatje heet, kost maar 75 euro en lijkt door de grote knoppen aan de voorkant op een soort rekenmachine. Het apparaatje is ongeveer even groot als een bankpas en draait op Android. Het gaat om Android 4.2 (Jelly Bean), een inmiddels vijf jaar oude versie van het mobiele besturingssysteem. De telefoon is vooral gericht op gebruikers die moderne smartphones te groot vinden, en verschijnt op 10 november in Japan.

Door het kleine formaat en de lage prijs kun je weinig verwachten van de hardware van de NichePhone-S. De smartphone wordt aangedreven door een MediaTek MT6572A-chip met dualcore-processor en kan bellen, sms’en en muziek afspelen. Daarnaast is er een micro-usb-aansluiting voor het opladen en ondersteuning voor 3G en bluetooth. De accucapaciteit bedraagt slechts 550 mAh. Ook is er geen touchscreen aanwezig, waardoor het waarschijnlijk niet mogelijk is om populaire apps op de NichePhone-S te gebruiken. In de video hierboven zie je het apparaatje kort in actie.

De NichePhone-S doet denken aan de Jelly, een andere piepkleine smartphone die eerder dit jaar verscheen. Dat toestel is wel een stukje krachtiger en biedt meer opties. Ook draait de Jelly op het nieuwere Android 7.0 (Nougat).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu