Nieuw Android-toestel: de Amico Brava

amico bravaAfgelopen week vond in Las Vegas de grote telecombeurs CTIA plaats. Het leuke is dat je op zulke beurzen ook onbekende, ambitieuze nieuwkomers tegen het lijf loopt. Bedrijven die hebben gespaard om voor het eerst op zo’n grote beurs aanwezig te kunnen zijn, in de hoop dat ze opgemerkt worden door grote sites als Engadget. Amico is het gelukt: de Taiwanese toestelmaker Amico liet op CTIA een best aardig toestel zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het enige wat jammer was, is dat ze aan de zijkant een imitiatielogo erop hebben geplakt, dat lijkt op de Sony BRAVIA. Het toestel zelf heeft de volgende specificaties:

  • 624MHz Marvell processor
  • 3 megapixel camera met autofocus
  • uitbreidingsslot voor microSD
  • 3 inch resistive WQVGA-scherm (240 pixels hoog, waarschijnlijk 384 pixels breed)

Iedereen kan Android op een toestel zetten, dus waarom Amico niet? Toch gaat het bedrijf nog met de Brava aan de slag om de huidige EDGE-ondersteuning te upgraden naar 3G. Ook het scherm kan nog wel een upgrade gebruiken: resistieve schermen zijn bedoeld om met een stylus te bedienen. En als ze toch bezig zijn, kunnen ze meteen ook over een eigen logo nadenken.

Via: Engadget

amico brava android

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.