De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuw Androidvirus MMarketPay.A treft 100.000 Chinese smartphones

Redactie
9 juli 2012, 9:45
1 min leestijd

Een nieuw mobiel virus is op meer dan 100.000 Chineese Android-toestellen aangetroffen. De malware, genaamd MMarketPay.A, bestelt zonder toestemming content van de Chinese Mobile Market (M-Market). De M-Market heeft ongeveer 149 miljoen geregistreerde gebruikers en bevat meer malafide apps dan de Google Play Store.

Het virus is ontdekt door het mobiele beveiligingsbedrijf TrustGo, die tevens melden dat MMarketPay.A nog niet op de Google Play Store is verschenen. Dit komt grotendeels door de werking van het virus: MMarketPay.A hijackt de sms-beveiliging van M-Market die nodig is om aankopen te doen. Het virus koopt op een reguliere basis apps en andere mobiele content en de extra kosten ziet de gebruiker pas als de maandelijkse telefoonrekening binnen is.

Lees verder na de advertentie.

Het is door deze specifieke werking van de malware onwaarschijnlijk dat MMarketPay.A ook in de Google Play opduikt. Het laat echter wel de kracht zien van de Google Play Store, die indirect door Google wordt beveiligd en in de gaten wordt gehouden.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu