‘Nieuw Gear Glass design toont headset met klein display’

Gijs Ettes
16 april 2014, 8:08
1 min leestijd
‘Nieuw Gear Glass design toont headset met klein display’
Gear Glass design

Samsung is naar verluidt bezig met zijn eigen versie van Glass, Googles slimme bril die is voorzien een klein computertje en informatie voor je ogen projecteert. De gadget zou mogelijk de naam Gear Glass of Galaxy Glass krijgen en eruit zien als een sportbril met eenzelfde soort prisma als waarmee de Google Glass is uitgerust. Nieuwe schetsen die zijn opgedoken bij het Koreanse patentkantoor duiden er echter op dat de Gear Glass eruit zou kunnen zien als een soort bluetooth headset met aan het uiteinde een klein display. Opvallend is dat het display zich direct voor de ogen van de gebruiker bevindt, in plaats van iets erboven.

Daarnaast kent het Gear Glass design een band rondom de oorschelp om ervoor te zorgen dat de slimme bril blijft zitten. Er zijn geen draden te onderscheiden, maar wel een oortelefoontje voor het luisteren van muziek en het aannemen van telefoongesprekken.

Lees verder na de advertentie.

De bril zou het ook mogelijk moeten maken om meldingen te ontvangen en te tonen aan gebruikers. Daarnaast is de kans aanwezig dat de Gear Glass fitnessfuncties bevat. De slimme bril verbindt hoogstwaarschijnlijk via bluetooth met je smartphone, die de Gear Glass van informatie voorziet.

Het gerucht gaat dat de Gear Glass tijdens de IFA in Berlijn wordt gepresenteerd. Deze beurs vindt plaats in september, waarna de slimme bril van Samsung spoedig op de markt moet verschijnen. Daarmee zou de Gear Glass eind 2014 te koop zijn.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bekijk hieronder de laatste artikelen over Samsung. Of lees onze Google Glass review, inclusief uitgebreide videoreview.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu