De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gmail krijgt nieuw design, automatische antwoorden en meer

Michel van 't Klaphek
12 april 2018, 9:01
2 min leestijd
Gmail krijgt nieuw design, automatische antwoorden en meer

De webversie van Gmail wordt de komende weken uitgebreid met nieuwe functies en in een fris jasje gestoken. Eerst zijn de veranderingen enkel voor een kleine groep zichtbaar, waarna de nieuwe versie naar alle gebruikers uitrolt.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Gmail design, automatische antwoorden en snoozen

In een e-mail aan G Suite-beheerders, het zakelijke pakket van Google, laat het bedrijf de toekomstplannen van Gmail los. Ten eerste wordt het e-mailprogramma van een fris uiterlijk voorzien. Gesuggereerd wordt dat het Agenda-ontwerp wordt gebruikt. Android Authority publiceerde enkele screenshots, waarop te zien is hoe het vernieuwde Gmail oogt.

Naast een nieuw ontwerp worden ook functies toegevoegd. De belangrijkste toevoeging is Smart Reply, of automatisch antwoorden. Hiermee kun je snel korte antwoorden op binnenkomende berichten geven: bijvoorbeeld ‘ja’ zeggen op een afspraak of juist laten weten dat je iets later komt. Momenteel beschikt de Inbox-app van Google al over deze feature.

Ten tweede moet het makkelijker worden om vanuit Gmail naar andere G Suite-apps te schakelen, zoals de Agenda-app. Ook kun je binnenkort binnenkomende e-mails ‘snoozen’. Dit is handig wanneer je even bezig bent en tussendoor niet gestoord wilt worden.

Lees ook: Google brengt automatische antwoorden naar WhatsApp, Messenger en andere chat-apps

Gmail binnenkort ook zonder internet te gebruiken

Tot slot werkt Gmail binnenkort ook zonder internetverbinding. Deze functie wordt medio juni uitgerold. Uiteraard moet je wel verbonden zijn om e-mails binnen te halen en te verzenden. In een reactie aan Android Police bevestigt een woordvoerder de aankomende veranderingen. Hierbij wordt nadrukkelijk aangegeven dat de updates nog niet klaar zijn voor uitrol naar alle gebruikers: “We hebben meer tijd nodig om alles voor te bereiden”.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een bèta, waardoor ze vroegtijdig met het nieuwe design en toegevoegde mogelijkheden aan de slag kunnen. Deze groep bestaat voornamelijk uit zakelijke accounts, maar op willekeurige wijze worden ook enkele consumenten gevraagd mee te doen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu