Eindelijk: Google Agenda krijgt na bijna tien jaar een nieuwe look

Thomas Haenen
18 oktober 2017, 9:25
2 min leestijd
Eindelijk: Google Agenda krijgt na bijna tien jaar een nieuwe look

Google Agenda is inmiddels meer dan tien jaar oud en het design van de kalenderdienst oogde onderhand verouderd. Een nieuw design wordt nu eindelijk uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Google Agenda-design beschikbaar

Hoewel het ontwerp van Google Agenda in grote lijnen hetzelfde is gebleven, oogt het vooral een stuk frisser. Google heeft wat kleuren aan het design toegevoegd, de lijnen minder dik gemaakt en meer ruimte voor beeld toegevoegd. Agenda heeft daarmee hetzelfde herkenbare Material Design-ontwerp als vrijwel alle andere Google-diensten.

Nieuw Google Agenda-design

Tegelijkertijd met het nieuwe ontwerp worden enkele features uitgerold. Zo kun je afspraaklocaties nu voorzien van relevante informatie, zoals of de vergaderruimte voorzien is van een beamer en hoe het zit met de toegankelijkheid voor rolstoelen. Tevens kun je bijlagen, zoals documenten, aan een afspraak hangen. Iedereen die uitgenodigd wordt voor een vergadering heeft zo direct toegang tot de notulen. Het dag-, week- en maandoverzicht van afspraken is tot slot aangevuld met een jaaroverzicht, mocht je willen zien welke dagen het drukste waren.

Het nieuwe Google Agenda-design wordt geleidelijk uitgerold naar iedereen, en moet vooralsnog tevens handmatig geactiveerd worden. Dat doe je door op het tandwieltje rechtsboven in beeld te drukken, en ‘Use new Calendar’ of ‘Gebruik nieuwe Agenda’ te selecteren. Is de optie voor jou nog niet beschikbaar, dan is het design nog niet beschikbaar voor jouw account.

Material Design

Google is rijkelijk laat met het nieuwe ontwerp. De huidige designtaal van het bedrijf, Material Design, dateert alweer uit 2014. Vrijwel alle andere Google-diensten hebben inmiddels al een nieuw ontwerp ontvangen, enkel Agenda bleef om onbekende redenen achterwege. Geruchten over een redesign doken dit voorjaar voor het eerst op.

Het nieuwe design is voorlopig alleen beschikbaar in de webversie van Google Agenda. De Android-app biedt namelijk al geruime tijd een Material Design-look, en oogt qua uiterlijk een stuk moderner. Of nieuwe functies zoals het jaaroverzicht en de mogelijkheid om documenten te koppelen naar Android worden uitgerold, is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu