De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: ‘Zo zien Gmail, Google Foto’s en andere Google-apps er straks uit’ – update

Thomas Haenen
25 juli 2018, 10:19
2 min leestijd
Video: ‘Zo zien Gmail, Google Foto’s en andere Google-apps er straks uit’ – update

Vrijwel alle Google-apps krijgen binnenkort een redesign, zo suggereert een gelekte video. Gmail, Google Foto’s, Google Drive en andere apps worden allemaal een stuk opgeruimder.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Google-apps design uitgelekt

Update 10:15, 25 juli: Twitter-gebruikers hebben de Material Design 2.0-video opnieuw geupload. Die biedt een betere blik op het nieuwe design voor veel populaire Google-apps. Daarnaast is te zien hoe de nieuwe stijl er in beweging uitziet, en krijg je een eerste idee van alle animaties.

https://twitter.com/RaminNasibov/status/1021716840710656001

Originele bericht: Google werkt aan een nieuwe, minimalistische interface voor zijn populairste apps, zo blijkt uit een gelekte designvideo. De video werd vannacht gedeeld door Nicolo Bianchino en Adam Grabowski, twee freelancers die Google regelmatig ondersteunen bij het opzetten van nieuwe ontwerpen. Inmiddels hebben ze de video weer verwijderd, vermoedelijk omdat Google nog niet klaar is om de nieuwe ontwerpen aan het grote publiek te laten zien.

Ars Technica wist voor het verwijderen enkele screenshots te maken. Wat vooral opvalt is hoe opgeruimd de vernieuwde apps lijken. De felle rode menubalk uit Gmail wordt vervangen met een haast klinisch witte achtergrond. Google Foto’s heeft geen grijze achtergrond en felgekleurde knoppen meer, maar is nu wit met enkele kleine accenten van kleur.

Bij Gmail lijkt het aangepaste ontwerp ook nieuwe functionaliteit met zich mee te brengen. Schrijf je een antwoord, dan worden voorgaande berichten in dat gesprek boven het tikvenster getoond. Zo kun je gemakkelijker het hele gesprek teruglezen.

Einde voor Material Design

Daarmee lijkt Google na jaren eindelijk afstand te nemen van Material Design. Deze ‘designtaal’ bepaalt sinds 2014 het uiterlijk van zowat alle Google-apps. Op ontwikkelaarsconferentie Google I/O hintte het bedrijf al naar een vernieuwd ontwerp voor Maps. Nu lijkt men het gelijk groot aan te pakken, met nieuwe designs voor vrijwel alle populaire apps.

De zoekgigant heeft zelf nog niet gereageerd op de video. Het is nog onbekend wanneer Google de nieuwe ontwerpen officieel aankondigt en beschikbaar maakt voor gebruikers. Wel is het goed om een slag om de arm te houden: er kan nog veel veranderen aan een ontwerp voor de release, dus wat je op de afbeeldingen ziet hoeft niet direct het definitieve design te zijn.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu