De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Maak kennis met het nieuwe logo van Google

Wouter Nijsen
1 september 2015, 19:02
1 min leestijd
Maak kennis met het nieuwe logo van Google

Een maand na de aankondiging van de grote reorganisatie heeft Google een nieuw logo. Het logo gebruikt dezelfde kleurrijke stijl, maar hanteert een ander lettertype.

Lees verder na de advertentie.

De afgelopen jaren kreeg Google al meerdere malen een nieuw logo, en ook vandaag gaat het beeldmerk van de zoekgigant op de schop. Google introduceert een nieuw logo, waarbij het nieuwe lettertype het meeste opvalt. Het logo maakt gebruik van dezelfde kleuren, maar oogt moderner en speelser dan voorheen. Ook moet het beeldmerk  het voor gebruikers makkelijker maken om Google-producten en -diensten te herkennen.

Google logo

In de video hieronder wordt kort stilgestaan bij de historie van het Google-logo, de veranderingen die de afgelopen jaren werden doorgevoerd, en de introductie van Google Now.

Google, evolved

Een leuk detail is dat wanneer je naar de  Google-site  gaat, je het oude logo nog te zien krijgt, voordat deze met een korte  animatie wordt omgetoverd tot het nieuwe. Google voert ook  enkele uiterlijke veranderingen door in de mobiele zoekresultaten. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld makkelijker om horizontaal door gevonden zoekresultaten te swipen.

Meer over Google

Vorige maand kondigde Google`s mede-oprichter Larry Page een grote reorganisatie voor het bedrijf aan. De zoekgigant valt nu onder het nieuwe moederbedrijf Alphabet, dat wordt geleid door Page en Sergey Brin, de andere oprichter van Google. Verschillende bedrijfstakken worden losgekoppeld en Sundar Pichai, eerder Chrome OS- en Android-hoofd, is tegenwoordig ceo van de zoekgigant. Meer over de opsplitsing van het bedrijf lees je in ons achtergrondartikel over Alphabet en Google.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu