De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Now kan nu ook WhatsApp- en Telegram-berichten verzenden

Gijs Ettes
29 juli 2015, 9:20
1 min leestijd
Google Now kan nu ook WhatsApp- en Telegram-berichten verzenden

Google heeft de stembesturing van Google Now uitgebreid met de mogelijkheid om gesproken WhatsApp- en Telegram-berichten naar contacten te versturen, zonder dat je hiervoor de apps hoeft te openen. De functionaliteit werkt vooralsnog alleen in het Engels.

Lees verder na de advertentie.

Snel WhatsApp- of Telegram-berichten dicteren

In een blog beschrijft Google hoe de nieuwe commando’s in Google Now werken. Na het activeren van de stembesturing met ‘Ok, Google’ kun je een bericht sturen met een commando als ‘Stuur een WhatsApp bericht naar Farah’ of ‘Stuur een Telegram bericht naar Daniël’.

google now commando

Vervolgens kun je het bericht typen of dicteren en op het blauwe pijltje drukken om het te verzenden. Het commando werkt met WhatsApp en Telegram, maar ook met diensten als Viber, WeChat en NextPlus. Voorwaarde is wel dat de apps op je toestel staan en van een update zijn voorzien.

Op dit moment is het is Nederland alleen nog mogelijk om op deze manier sms’jes of mails te versturen. Google heeft zelf dan ook aan dat het Google Now commando alleen in het Engels werkt, al zullen er op termijn meer talen worden toegevoegd. Vanaf wanneer dat het geval is, is echter niet bekend.

Het laatste nieuws over Google Now

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu