Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nieuw Google Now-design maakt Android een stukje mooier

Erwin Vogelaar
14 juni 2017, 20:28
2 min leestijd
Nieuw Google Now-design maakt Android een stukje mooier

Google test een nieuw Google Now-design met een doorzichtige achtergrond. We hopen dat het design naar iedereen uitrolt, want het ziet er fantastisch uit.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Google Now-design getest

Google Now oogt al lange tijd hetzelfde. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen. Google test namelijk een nieuw doorzichtig design dat bij sommige gebruikers plots geactiveerd wordt. Dit betekent dat dit design nog niet officieel uitrolt, maar dat Google checkt of het wel goed werkt.

Logisch, want het gaat om een flink verschil. Het omruilen van de oude grijze achtergrond naar het doorzichtige nieuwe design geeft Google Now plots een stijlvolle look. De losse Google Now-kaarten zijn nog wel gewoon wit en lijken ongewijzigd. De tekst van onder andere de snelkoppelingen bovenin het scherm zijn wel aangepast van zwart naar wit, om zo op de doorzichtige donkere achtergrond leesbaar te blijven.

Google Now-design

We zien ook direct waarom Google nog twijfelt over dit design. De tekstjes buiten de kaarten zijn beduidend minder goed leesbaar. Zeker als iemand een drukke wallpaper heeft geïnstalleerd, komt dat de leesbaarheid niet ten goede. Toch gaat dit enkel om de snelkoppelingen, zoekbalk en tussenkopjes. Alle andere teksten zijn door de witte kaarten net zo goed te lezen als voorheen. Wellicht test Google nog verschillende manieren om de teksten buiten de kaarten duidelijker leesbaar te maken, zonder af te doen aan het design. Een iets dikker en groter lettertype kan al veel betekenen.

Het is in ieder geval goed om te zien dat Google dit deel van Android wat liefde geeft. De afgelopen tijd gaat de meeste aandacht namelijk naar Google Assistant, terwijl veel mensen gewoon Google Now blijven gebruiken. Zeker in landen waar Google Assistant nog niet beschikbaar is en je deze informatie niet door je Google Home kan laten oplezen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu