Google Play Store krijgt Material Design-update: zo ziet het er straks uit

Thomas Haenen
11 april 2019, 11:56
2 min leestijd
Google Play Store krijgt Material Design-update: zo ziet het er straks uit

De Google Play Store krijgt binnenkort een flinke make-over. De appwinkel krijgt een opgeruimder uiterlijk dat beter past bij de Material Design-huisstijl van Google.

Nieuw Google Play Store-design binnenkort beschikbaar

Het nieuwe design kan ieder moment uitgerold worden, zo claimt 9to5Google. De site heeft in de broncode van versie 14.5.52 gekeken, en ontdekte dat het definitieve nieuwe ontwerp daarin al klaar staat. Dat betekent dat Google waarschijnlijk binnen nu en enkele weken het ontwerp geleidelijk uitrolt voor iedereen. Google zelf heeft nog geen concrete plannen over de uitrol gedeeld.

Sommige gebruikers hebben het nieuwe ontwerp mogelijk al eerder gezien. In de voorbije maanden heeft Google al met enkele voorlopige versies geëxperimenteerd onder willekeurige gebruikers. Opende je de Play Store, dan kreeg je soms opeens het aangepaste ontwerp voorgeschoteld.

De grootste wijziging zit hem in de menu’s. Onderaan de Play Store vind je straks een menubalk waarmee je op ieder moment schakelt tussen apps, games, films en boeken. Het zijmenu blijft ook behouden: daar kun je nog steeds terecht om door te klikken naar jouw aankopen, instellingen en andere opties.

De gehele interface oogt een stuk lichter en opgeruimder dan de huidige Play Store. De groene bovenbalk en grijze achtergronden zijn vervangen door veel wit. De vierkante hoeken van de zoekbalk worden rond, en sommige tekst is vervangen door icoontjes, pijltjes of andere visuele ondersteuning.

Google zet Material Design centraal

Material Design is de huisstijl die Google in 2014 introduceerde, en inmiddels door steeds meer apps en diensten van het bedrijf gebruikt wordt.  Recentelijk zijn er wat aanpassingen in de huisstijl doorgevoerd, en ligt de nadruk op minimalistischer ontwerp. Vrijwel alle Google-apps krijgen witte achtergronden, veel grijze vlakken en slechts beperkte uitspattingen van kleuren.

In het afgelopen jaar zijn veel Google-diensten al voorzien van een vernieuwd Material Design-ontwerp. Onder andere Google Foto’s, Google Drive, Google AgendaGmail en Google Play Boeken zijn recentelijk bijgewerkt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu