De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei maakt smartphone met gebogen schermranden’

Wouter Nijsen
30 maart 2016, 14:24
2 min leestijd
‘Huawei maakt smartphone met gebogen schermranden’

Huawei zou werken aan een nieuwe smartphone met gebogen schermranden. Het gaat mogelijk om de Huawei Mate S2, die later dit jaar moet verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Huawei-toestel met gebogen scherm

Volgens GizmoChina, dat zich baseert op bronnen uit de productieketen van Huawei, werkt het Chinese bedrijf momenteel aan een toestel  met gebogen schermranden. Dit kennen we van de Galaxy S6 Edge en S7 Edge, waarbij de randen worden gebruikt om bijvoorbeeld apps te openen en notificaties te checken.

samsung 8

De nieuwe smartphone is vermoedelijk de  opvolger van de Huawei Mate S, het toptoestel dat vorig jaar verscheen. De Mate S heeft een `normaal` recht scherm, maar was wel de eerste Android-smartphone met een drukgevoelig display. Het toestel werd tijdens IFA 2015 onthuld, waardoor het aannemelijk is dat we zijn opvolger op hetzelfde evenement te zien krijgen. De techbeurs vindt dit jaar van 2 tot en met 7 september plaats.

Naast Huawei zouden ook andere Chinese fabrikanten een smartphone met gebogen schermranden maken. Het nieuws komt overeen met een gerucht van een maand geleden. Toen werd duidelijk dat Samsung de Edge-schermen actief zou hebben aangeboden aan Chinese concurrenten. Hierbij gaat het om Xiaomi en Vivo.

Meer over Huawei

Het nieuwe Huawei-toestel laat voorlopig op zich wachten.  Wel krijgen we binnenkort een ander toptoestel te zien, de Huawei P9. Deze smartphone wordt hoogstwaarschijnlijk op 6 april tijdens een evenement aangekondigd. Naast de reguliere P9 verschijnt mogelijk ook de goedkopere P9 Lite en grotere P9 Max.

Naar verluidt is de Huawei P9 voorzien van een Kirin 950-chip met 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Het scherm meet 5,2 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De meest onderscheidende feature is de dubbele 12 megapixel-camera, die betere foto`s maakt en gebruikers achteraf de focus  laat bepalen. Ook  wordt gesproken over een 5 megapixel-frontcamera, 3000 mAh-accu en Android 6.0 (Marshmallow) met de nieuwe EMUI-schil.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu